آهنگسازان بیوگرافی

حمیدرضا دیبازر

بیوگرافی:

حمیدرضا دیبازر ۲۳ فروردین سال ۱۳۵۰ در تهران متولد شد. در کودکی با راهنمایی پدرش با دنیای موسیقی آشنا شد. از چهارده‌سالگی فراگیری پیانو را نزد ماری یوسف شروع کرد. در سال ۱۳۶۶ وارد هنرستان موسیقی شد. در این دوره آهنگسازی را با ساخت دوئِتی برای هُرن شروع کرد و در سال ۱۳۷۰ با ساز تخصّصی فرِنچ هُرن زیر نظر شریف لطفی فارغ‌التحصیل شد. پس از ورود به دانشکدهٔ موسیقی دانشگاه هنر، ردیف موسیقی ایرانی را نزد مهربانو توفیق با ساز سه‌تار فراگرفت و با موسیقی محلی ایران نیز آشنایی پیدا کرد. تحصیل در رشتهٔ آهنگسازی را زیر نظر احمد پژمان در مقطع کارشناسی (۱۳۷۶) با ساخت قطعهٔ عروج برای ارکستر سَمفُنیک و در اولین دورهٔ کارشناسی ارشد (۱۳۸۰) با ارائهٔ یک موومان سَمفُنیک (پایان‌نامهٔ برتر دانشکدهٔ موسیقی دانشگاه هنر) به اتمام رساند.
وی همچُنین در مَستِرکلاس‌های رهبری ایرج صهبایی، آهنگسازی و رهبری تُماس کریستییَن داوید (۲۰۰۶–۱۹۲۵) حضور داشته‌است. آثار دیبازر شامل موسیقی سَمفُنیک، مجلسی، کُرال، الکترونیک و موسیقی متن فیلم‌های کوتاه و بلند و مجموعه‌های تلویزیونی است. او سبک شخصی خود را با ترکیبی از انواع موسیقی و با استفاده از سازهای الکترونیک و آکُستیک ایرانی و غیر ایرانی (به‌عنوان مولّد صوت) ایجاد کرده‌است.
وی جوایزی ازجمله مقام اوّل آهنگسازی در فستیوال فرهنگی مهر (۱۳۸۰) و جایزهٔ مسابقهٔ آهنگسازی ورزش و آواز کمیتهٔ بین‌المللی المپیک (المپیک ۲۰۰۸ پکن) را کسب کرده‌است. دیبازر از سال ۱۳۸۷ عضو هیئت‌علمی دانشکدهٔ موسیقی دانشگاه هنر و از سال ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۶ رئیس همان دانشکده بوده است. او همچُنین بنیان‌گذار ارکستر فوژان (۱۳۷۶) و آکادمی موسیقی فوژان (۱۳۹۵) است

آثار:

از آثار او که تاکنون اجرا و منتشر شده‌اند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:
– کوئینتِت برای سازهای بادی چوبی به یاد مرتضی حنانه، ۱۳۶۸ (تالار رودکی، به رهبری دیبازر)
– جزیرهٔ پرواز، ۱۳۷۷، با ارکستر فوژان
– موسیقی آلبوم‌ها و کنسرت‌های ارکستر فوژان از سال ۱۳۷۷
– یک موومان سَمفُنیک، اپوس ۱، ۱۳۷۹ (تالار وحدت، اجرا توسط ارکستر فیلارمونیک تهران به رهبری شریف لطفی)
– کوارتت زهی، اپوس ۲، ۱۳۸۰ (فرهنگسرای ارسباران، اجرای کوارتت زهی تهران)

پرلود برای پیانو، دف و گروه کُر بر اساس اشعاری از مولانا، اپوس ۳، ۱۳۸۳ (تالار فارابی و فرهنگسرای ارسباران به رهبری علی باستانی‌نژاد)
– مینیاتورهایی برای پیانو، اپوس ۴، ۱۳۸۷ (تالار رودکی، اجرای کاوه صالحی)
– از سُل تا سُل برای فلوت، کلارینِت، گیتار، ویُلُنسِل و پیانو، اپوس ۵، ۱۳۸۸ (دانشگاه فلُریدا ۲۰۱۹)
– چاپ مقالهٔ از «حماسه تا حماسی» در کتاب موسیقی حماسی، ۱۳۹۰ (تحلیل دو اثر ساخته شده بر اساس شاهنامهٔ فردوسی اپوس‌های ۶ نیایش و ۷ حماسی از حمیدرضا دیبازر)
– بوم، اپوس ۸، ۱۳۹۲، با ارکستر فوژان
– روز است، از مجموعهٔ رد انگشتان من، ۱۳۹۲
– ساخت، رهبری و ضبط صوتی و تصویری سرود دانشگاه هنر (اهداشده توسط آهنگساز به دانشگاه هنر)، اجرا و ضبط توسط گروه کُر و ارکستر دانشکدهٔ موسیقی دانشگاه هنر، ۱۳۹۴
– آزما، اپوس ۹، ۱۳۹۵، با ارکستر فوژان
– هیچ وقت دیر نیست، روش نوین فراگیری جامع موسیقی، دورهٔ مقدماتی، جلد اول، ۱۳۹۶

administrator
مدیر مجله.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *